onsdag den 30. april 2014

Mandelstang med en kile af hindbær/ribs

Det er hårdt at klippe gækkebreve, så her er et forslag der vil holde energiniveauet oppe. 


Jeg har opskriften fra en bagebog, mener det er Politikens forlag. 


Ingredienser til marmelade
Hindbær
Ribs
Sukker

Ingredienser til kagen i øvrigt
175 g hvedemel
125 g smør
1 æggeblomme
ca. 1 spsk koldt vand

115 g blødt smør
115 g sukker
3 æg økologiske æg str. M/L
115 g mandelmel (mandler)

mandelsplitter


Start med at lave marmeladen ved at skylle hindbær og ribs og derefter koge dem op med sukker. Tag marmeladen af varmen, når den nærmer sig en ønskelig konsistens, hvilket er så fast, at den kan stivne, når den køler af. Brug en grydeske til at skumme marmeladen. Sæt den til afkøling.

Herefter skal mørdejen samles. Dette gøres ved at smuldre smørret i melet, til det ligner brødkrummer og derefter tilsætte æggeblommen rørt op med vand. 

Rul dejen ud med en kagerulle og beklæd derefter en aflang tærteform. Prik huller diverse steder med en gaffel og sæt den derefter på køl i køleskabet i ca. 15 minutter. 

Mandelmassen frembringes ved at piske det bløde smør med sukker, til det er lyst. Tilsæt herefter æggene et efter et og pisk godt ind i mellem hver enkelt. Rør til sidst mandelmelet i.Nu skal stangen samles og det gøres ved at smøre marmelade på tærtebunden og hælde mandelmassen på. Til sidst drysses mandelsplitterne på.

Bag stangen i en forvarmet ovn ved 200 grader (ikke varmluft) i 10 minutter og skru derefter ned til 180 grader og lad den bage i ca. 25-30 minutter. 


Job (almost) well done

Ingen kommentarer:

Send en kommentar