s??ndag den 25. maj 2014

Bananlagkage med chokolademousse

Jeg har f??et lov til at lave en masse lagkager p?? det sidste og her er en lidt utraditionel, men stadig virkelig l??kker en af slagsen. Det er en lagkage, hvor bundene rent faktisk smager af noget, s?? fyldet kan v??re meget simpelt.


Det er en kage, som kan forberedes i god tid og bare st?? klar i k??leskabet, til den skal serveres. 

Ingredienser til chokolademousse
150 g m??rk chokolade - 70%
6 pasteuriserede ??ggeblommer
50 g sukker
3,75 dl piskefl??de

Ingredienser til banankagebunde
3 ??kologiske ??g str. M/L
175 g sukker
100 g sm??r
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 sm?? bananer eller en meget stor

En h??ndfuld valn??ddekerner + 8 p??ne til pynt


Chokolademousse: Smelt chokoladen i en sk??l over vandbad og s??t sk??len til afk??ling p?? k??kkenbordet. Pisk ??ggeblommerne og sukker sammen og pisk derefter i en anden sk??l fl??den til fl??deskum. Vend f??rst chokoladen i ??ggesnapsen og vend derefter dette i fl??deskummet. Kom chokolademoussen i en spr??jtepose og kom den i k??leskabet, til bundene er klar.

Banankagebunde: Pisk ??g og sukker til en lys og luftig masse. Jeg bruger en r??remaskine, s?? jeg kan smelte sm??rret imens. Jeg bruger mikrob??lgeovnen og det skal kun varmes op, til det lige pr??cis er smeltet. Bland derefter mel og bagepulver sammen og vend det i dejen skiftevis med det smeltede sm??r. Mos bananen og vend den i dejen, til den er j??vnt fordelt. 

H??ld dejen i en springform p?? ca. 18 cm i diameter, som er foret i bunden med bagepapir. Bages ved 190 grader (ikke varmluft) i ca. 40-50 minutter. 

Tjek med en tynd strikkepind om kagen er f??rdig og lad den k??le af i formen p?? en bagerist. N??r kagen er helt afk??let deles den i tre bunde. Jeg har et utroligt fancy stykke kraftig st??ltr??d, men en br??dkniv kan bestemt ogs?? g??re det.

Hak valn??dderne s??dan lidt til den grove side. 


Samling: Kom en bund i en st??lring eller tilbage i springformen foret med husholdningsfilm. Spr??jt et lag chokolademousse p?? og str?? de hakkede valn??dder udover. Sm??r en anden bund med lidt chokolademousse og kom den med chokolademoussen nedad i formen. Gentag herefter processen og l??g den sidste bund. Kom kagen p?? k??l i et par timer, s?? den kan s??tte sig. Den kan ogs?? st?? natten over. 

N??r kagen skal pyntes bruges det sidste chokolademousse, der sm??res ud over kagen i et j??vnt lag. De sidste valn??dder kommes p?? toppen og s?? er den faktisk klar til servering. Ellers kan den opbevares p?? k??l indtil da. 


Snorlige l??kker kage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar