søndag den 25. maj 2014

Bananlagkage med chokolademousse

Jeg har fået lov til at lave en masse lagkager på det sidste og her er en lidt utraditionel, men stadig virkelig lækker en af slagsen. Det er en lagkage, hvor bundene rent faktisk smager af noget, så fyldet kan være meget simpelt.


Det er en kage, som kan forberedes i god tid og bare stå klar i køleskabet, til den skal serveres. 

Ingredienser til chokolademousse
150 g mørk chokolade - 70%
6 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
3,75 dl piskefløde

Ingredienser til banankagebunde
3 økologiske æg str. M/L
175 g sukker
100 g smør
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 små bananer eller en meget stor

En håndfuld valnøddekerner + 8 pæne til pynt


Chokolademousse: Smelt chokoladen i en skål over vandbad og sæt skålen til afkøling på køkkenbordet. Pisk æggeblommerne og sukker sammen og pisk derefter i en anden skål fløden til flødeskum. Vend først chokoladen i æggesnapsen og vend derefter dette i flødeskummet. Kom chokolademoussen i en sprøjtepose og kom den i køleskabet, til bundene er klar.

Banankagebunde: Pisk æg og sukker til en lys og luftig masse. Jeg bruger en røremaskine, så jeg kan smelte smørret imens. Jeg bruger mikrobølgeovnen og det skal kun varmes op, til det lige præcis er smeltet. Bland derefter mel og bagepulver sammen og vend det i dejen skiftevis med det smeltede smør. Mos bananen og vend den i dejen, til den er jævnt fordelt. 

Hæld dejen i en springform på ca. 18 cm i diameter, som er foret i bunden med bagepapir. Bages ved 190 grader (ikke varmluft) i ca. 40-50 minutter. 

Tjek med en tynd strikkepind om kagen er færdig og lad den køle af i formen på en bagerist. Når kagen er helt afkølet deles den i tre bunde. Jeg har et utroligt fancy stykke kraftig ståltråd, men en brødkniv kan bestemt også gøre det.

Hak valnødderne sådan lidt til den grove side. 


Samling: Kom en bund i en stålring eller tilbage i springformen foret med husholdningsfilm. Sprøjt et lag chokolademousse på og strø de hakkede valnødder udover. Smør en anden bund med lidt chokolademousse og kom den med chokolademoussen nedad i formen. Gentag herefter processen og læg den sidste bund. Kom kagen på køl i et par timer, så den kan sætte sig. Den kan også stå natten over. 

Når kagen skal pyntes bruges det sidste chokolademousse, der smøres ud over kagen i et jævnt lag. De sidste valnødder kommes på toppen og så er den faktisk klar til servering. Ellers kan den opbevares på køl indtil da. 


Snorlige lækker kage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar