lørdag den 17. maj 2014

Festlagkage med hindbærmousse

Endnu en skøn lagkage. Denne gang har jeg forsøgt mig med lidt forskellige bunde og én slags fyld. Der er sød marengs, syrlige hindbær og alt det i mellem.


Ingredienser til de hvide bunde
125 g blødt smør
125 g sukker
2 økologiske æg str. M/L
125 g økologisk hvedemel
½ tsk bagepulver
2 spsk skummetmælk

Ingredienser til chokoladebunden
1 økologisk æg str. M/L
50 g hvedemel
40 g mørk chokolade
40 g blødt smør
40 g sukker
1/4 tsk bagepulver
1 spsks skummetmælk

Ingredienser til hindbærmousse
150 g frosne hindbær
1 blad husblas
3 dl piskefløde

Pynt
marcipan
friske hindbær

marengs
75 g sukker + 1 spsk
1/4 dl vand
40 g pasteuriserede æggehvider

Hvide Bunde: Pisk smør og sukker til det er lyst og luftigt. Pisk æggene sammen og tilsæt dem lidt efter lidt under konstant kraftig piskning. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen. Tilsæt til sidst mælken og vend den i. Hæld dejen i en springform på ca. 20 cm i diameter, som er foret med bagepapir i bunden. Bages ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 25 minutter. Tjek med en tynd strikkepind, om den er færdig. Afkøles i formen og skæres derefter til 2 bunde. Skær toppen af, så bundene bliver helt jævne. 

Chokoladebund: Smelt chokoladen langsomt over vandbad. Del ægget i blommer og hvider. Pisk æggehviden stiv.Pisk sukker og æggeblomme sammen til det er lyst og luftigt og tilsæt derefter forsigtigt det bløde smør.Bland mel og bagepulver og tilsæt skiftevis med den smeltede chokolade. Til sidst tilsættes mælken, hvilket blødgør dejen.Vend forsigtigt den piskede hvide i med en spartel og hæld dejen i en springform med en diameter på ca. 18 cm. Bag bunden ved 160 grader (varmluft)  i ca. 20 minutter. 

Hindbærmousse: Læg husblas i en skål med rigeligt vand i ca. 10 minutter. Kog bærerene op og mos dem derefter til ukendelighed. Lad massen køle lidt af i gryden. Vrid vandet af husblassen og rør det i hindbærmassen, til det er smeltet. Pisk fløden stiv og vend hindbærerne i. 

Samling af kagen: Læg den chokoladebunden på et fad og kom et lag hindbærmousse på. Læg derefter en hvid lagkagebund på og derpå endnu et lag hindbærmousse. Dette toppes af med den sidste hvide lagkagebund og resten af hindbærmoussen som smøres på toppen og hele vejen langs siderne. Kom kagen på køl, mens pynten forberedes. Marengs: Hæld sukker og vand i en gryde og kog det op til 115 grader uden at røre i det. Sukkeret skal været helt smeltet. Pisk æggehviderne stive og drys den ene spiseske sukker i. Pisk derefter sukkervandet fra gryden i æggehviderne i en tynd stråle og fortsæt med at piske, til skålen har stuetemperatur og marengsen er blevet fast i det. Når man tager piskeriset op skal marengsen hænge ved uden at dryppe. 

Rul marcipanen ud i enten en lang strimmel eller flere små. Jeg har ikke bordplads nok til at rulle marcipanen ud i et, så jeg laver altid flere små. Kom marcipanen rundt om kagen og pres toppen af kanten sammen med to gafler for at få lidt mønster. 


Skyl de friske hindbær grundigt og nænsomt og tør hver enkelt af med køkkenrulle. Placer dem rund omkring på kagen. Kom marengsen i en sprøjtepose med en rund tylle og sprøjt den på kagen i små toppe. 


Kagen smager udemærket sammen med lidt rosé champagne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar