fredag den 16. maj 2014

Lagkage med hvid chokoladecreme og rabarber

N??r man bliver 3 ??r, skal man have en rigtig f??dselsdagslagkage. Her er et bud p?? en med rabarber fra f??dselarens egen have.


Kagen kan med fordel samles dagen f??r og b??de rabarberkompotten og chokoladecremen kan forberedes to dage f??r. 

Ingredienser til bundene
125 g bl??dt sm??r
125 g sukker
2 ??kologiske ??g
125 g ??kologisk hvedemel
½ tsk bagepulver
2 spsk skummetm??lk

Ingredienser til rabarberkompot
225 g rabarberstilke
4 spsk sukker

Ingredienser til hvid chokoladecreme
200 g hvid chokolade
4 dl piskefl??de
½ vaniljestang (af den fuldfede slags)

Pynt
Fondant
lidt piskefl??de
flormelis
pastafarve

Bunde: Pisk sm??r og sukker til det er lyst og luftigt. Pisk ??ggene sammen og tils??t dem lidt efter lidt under konstant kraftig piskning. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen. Tils??t til sidst m??lken og vend den i. H??ld dejen i en springform p?? ca. 20 cm i diameter, som er foret med bagepapir i bunden. Bages ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 25 minutter. Tjek med en tynd strikkepind, om den er f??rdig. Afk??les i formen og sk??res derefter til 3 bunde. Sk??r eventuel toppen af, s?? bundene bliver j??vne. 

Rabarberkompot: Rens rabarberne og sk??r dem i meget sm?? tern. Kog dem op sammen med sukkeret i sm?? 10 minutter og lad kompotten k??le af, f??r den kommes p?? k??l.

Chokoladecreme: Hak chokoladen til den er helt findelt og kom den i en sk??l man kan piske i. Fl??k vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem og selve vaniljestangen i en gryde sammen med fl??den. Varm fl??den op til lige under kogepunktet og h??ld den derefter over den hakkede chokolade. Lad den st?? et par minutter og r??r derefter chokoladen og fl??den godt sammen. S??t den p?? k??l til den er helt afk??let, gerne natten over, f??r den piskes op til en creme. 


N??r bundene, kompotten og chokoladecremen er klar til brug, samles lagkagen. L??g den f??rste bund p?? et fad. Kom f??rst kompot p?? og derefter chokoladecreme. Dette gentages p?? den anden bund. 


L??g til sidst den sidste bund p?? og sm??r den resterende chokoladecreme p?? toppen og p?? siderne. 


Kagen kan serveres som den er eller pyntes. Min var pyntet med hvid fondant, som var tyndt udrullet samt et flerfavet tog - ogs?? i fondant. Jeg kom lidt fl??deskum rundt i kanten med en spr??jtepose og en rund tylle. 


Teksten var skrevet med glasur best??ende af flormelis, vand og pastafarve. Jeg brugte et kr??mmerhus af bagepapir til at skrive med. 


Skal opbevares p?? k??l indtil servering.


Kagen kan spises med kagegaffel, gaffel, spiseske, teske eller - med de bare n??ver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar