fredag den 16. maj 2014

Lagkage med hvid chokoladecreme og rabarber

Når man bliver 3 år, skal man have en rigtig fødselsdagslagkage. Her er et bud på en med rabarber fra fødselarens egen have.


Kagen kan med fordel samles dagen før og både rabarberkompotten og chokoladecremen kan forberedes to dage før. 

Ingredienser til bundene
125 g blødt smør
125 g sukker
2 økologiske æg
125 g økologisk hvedemel
½ tsk bagepulver
2 spsk skummetmælk

Ingredienser til rabarberkompot
225 g rabarberstilke
4 spsk sukker

Ingredienser til hvid chokoladecreme
200 g hvid chokolade
4 dl piskefløde
½ vaniljestang (af den fuldfede slags)

Pynt
Fondant
lidt piskefløde
flormelis
pastafarve

Bunde: Pisk smør og sukker til det er lyst og luftigt. Pisk æggene sammen og tilsæt dem lidt efter lidt under konstant kraftig piskning. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen. Tilsæt til sidst mælken og vend den i. Hæld dejen i en springform på ca. 20 cm i diameter, som er foret med bagepapir i bunden. Bages ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 25 minutter. Tjek med en tynd strikkepind, om den er færdig. Afkøles i formen og skæres derefter til 3 bunde. Skær eventuel toppen af, så bundene bliver jævne. 

Rabarberkompot: Rens rabarberne og skær dem i meget små tern. Kog dem op sammen med sukkeret i små 10 minutter og lad kompotten køle af, før den kommes på køl.

Chokoladecreme: Hak chokoladen til den er helt findelt og kom den i en skål man kan piske i. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem og selve vaniljestangen i en gryde sammen med fløden. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den derefter over den hakkede chokolade. Lad den stå et par minutter og rør derefter chokoladen og fløden godt sammen. Sæt den på køl til den er helt afkølet, gerne natten over, før den piskes op til en creme. 


Når bundene, kompotten og chokoladecremen er klar til brug, samles lagkagen. Læg den første bund på et fad. Kom først kompot på og derefter chokoladecreme. Dette gentages på den anden bund. 


Læg til sidst den sidste bund på og smør den resterende chokoladecreme på toppen og på siderne. 


Kagen kan serveres som den er eller pyntes. Min var pyntet med hvid fondant, som var tyndt udrullet samt et flerfavet tog - også i fondant. Jeg kom lidt flødeskum rundt i kanten med en sprøjtepose og en rund tylle. 


Teksten var skrevet med glasur bestående af flormelis, vand og pastafarve. Jeg brugte et kræmmerhus af bagepapir til at skrive med. 


Skal opbevares på køl indtil servering.


Kagen kan spises med kagegaffel, gaffel, spiseske, teske eller - med de bare næver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar