fredag den 30. maj 2014

Sommerkage uden mel

Det gode ved kager er, at man kan bage dem til noget nær alle lejligheder og de fleste sætter pris på lidt sødt. Disse kager blev bagt til en barnedåb hos min gode veninde og var en stor succes. 


Jeg lavede en firdobbelt portion og holdt en af kagerne uden creme. Så kan kagen både spises af glutenallergikere og laktoseintolerante. Jeg fik kagen første gang til en fødselsdag og blev nødt til at bede om opskriften. Mener den stammer fra bagebogen "Kager der smager". 

Ingredienser til bunden
200 g rørsukker
3 økologiske æg str. M/L
200 g mandler

Ingredienser til cremen
1½ dl piskefløde
1 vaniljestang
1½ dl creme fraise 38%
3 spsk flormelis

Ingredienser til fyldet på toppen
Friske bær, jeg brugte jordbær, hindbær, blåbær og brombær, but anything goes
citronmelisse

Først bages bunden. Dette kan gøre dagen før kagen skal serveres. Start med at komme bagepapir i bunden af en springform på ca. 24 cm. Smør siderne på formen med smør eller olie, hvis kagen skal være helt laktosefri. Tænd ovnen på 175 grader (ikke varmluft).

Kom sukker og æg i en skål og pisk dem sammen, til det er en lys og luftig masse. Sukkeret skal være helt opløst, så det ikke knaser, når man smager på det, for det gør man jo. Imens males mandlerne til fint mandelmel. Jeg bruger en minihakker til det. Når æggesnapsen er klar vendes mandelmelet i og dejen hældes i formen med det samme. Bag bunden i ca. 30 minutter og afkøl den i formen på en rist.


Når bunden er afkølet piskes fløden til skum. Flæk vanilje stangen og skrab kornene ud. Tvær dem ud i flormelis for at skille dem ad pisk dem derefter i creme fraisen sammen med resten af flormelissen. Vend til sidst creme fraisen sammen med flødeskummet og kom det på bunden i et jævnt lag.


Skyl bærerene grundigt, tør dem af med køkkenrulle og kom dem på kagen. Slut af med skyllet og tørret citronmelisse.Ingen kommentarer:

Send en kommentar