fredag den 30. maj 2014

Sommerkage uden mel

Det gode ved kager er, at man kan bage dem til noget n??r alle lejligheder og de fleste s??tter pris p?? lidt s??dt. Disse kager blev bagt til en barned??b hos min gode veninde og var en stor succes. 


Jeg lavede en firdobbelt portion og holdt en af kagerne uden creme. S?? kan kagen b??de spises af glutenallergikere og laktoseintolerante. Jeg fik kagen f??rste gang til en f??dselsdag og blev n??dt til at bede om opskriften. Mener den stammer fra bagebogen "Kager der smager". 

Ingredienser til bunden
200 g r??rsukker
3 ??kologiske ??g str. M/L
200 g mandler

Ingredienser til cremen
1½ dl piskefl??de
1 vaniljestang
1½ dl creme fraise 38%
3 spsk flormelis

Ingredienser til fyldet p?? toppen
Friske b??r, jeg brugte jordb??r, hindb??r, bl??b??r og bromb??r, but anything goes
citronmelisse

F??rst bages bunden. Dette kan g??re dagen f??r kagen skal serveres. Start med at komme bagepapir i bunden af en springform p?? ca. 24 cm. Sm??r siderne p?? formen med sm??r eller olie, hvis kagen skal v??re helt laktosefri. T??nd ovnen p?? 175 grader (ikke varmluft).

Kom sukker og ??g i en sk??l og pisk dem sammen, til det er en lys og luftig masse. Sukkeret skal v??re helt opl??st, s?? det ikke knaser, n??r man smager p?? det, for det g??r man jo. Imens males mandlerne til fint mandelmel. Jeg bruger en minihakker til det. N??r ??ggesnapsen er klar vendes mandelmelet i og dejen h??ldes i formen med det samme. Bag bunden i ca. 30 minutter og afk??l den i formen p?? en rist.


N??r bunden er afk??let piskes fl??den til skum. Fl??k vanilje stangen og skrab kornene ud. Tv??r dem ud i flormelis for at skille dem ad pisk dem derefter i creme fraisen sammen med resten af flormelissen. Vend til sidst creme fraisen sammen med fl??deskummet og kom det p?? bunden i et j??vnt lag.


Skyl b??rerene grundigt, t??r dem af med k??kkenrulle og kom dem p?? kagen. Slut af med skyllet og t??rret citronmelisse.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar