l??rdag den 26. juli 2014

Mandelmuffins med en kerne af rabarber og en hat af marengs

Disse muffins er prikken over i'et, den sidste detalje der g??r alting perfekt - mest fordi efter disse kan man ikke huske meget andet. S?? gode er de. 


Kompotten kan laves dagen f??r og til n??ds ogs?? selve kagerne. Vent dog med at samle dem til den dag de skal spises. 

Ingredienser til 60 minimuffins eller 12 full size
75 g ristede mandler (rist mandlerne ved ca. 180 grader i sm?? 10 minutter (de m?? ikke blive for m??rke) og afk??l dem f??r brug).
3 dl sukker
3 ??kologiske ??g str. m
150 g sm??r
3½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 dl s??dm??lk

Rabarberkompot
325 g rabarber
35 g sukker

Marengs
3 ??ggehvider
150 g sukker

Rabarberkompot: Skyl rabarberne grundigt, og sk??r dem i sm?? stykker. Kom den sammen med sukkeret i en gryde og kog det sammen til det er en ensartet masse. Der m?? ikke v??re nogen klumper i - det besv??rligg??r arbejdet senere

Muffins: Start med at hakke mandlerne ret fint. Pisk derefter sukker og ??g sammen til en ensartet luftig masse. Smelt imens (eller f??r) sm??rret. Stop f??r det er helt flydende. Afk??l det en anelse (5 minutters tid). Kom mel og bagepulver i en sk??l og r??r det godt igennem med en spiseske. Skift piskeriset ud med en flad spartel, hvis du bruger en r??remaskine eller en dejskraber, hvis du bruger en elpisker. Tils??t herefter p?? skift melblandingen og sm??rret. Start og slut med melet. Til sidst r??res m??lken i dejen i en tynd str??le og mandlerne venders i. Brug et par skeer til at fylde dejen i muffinsforme og bag dem ved 180 grader i ca. 20 minutter - lidt l??ngere, hvis det er de store.


N??r de af afk??let laves et hul midt i hver muffin. Jeg har en smart udstikker, men en lille kniv kan ogs?? g??re det. Fyld hullet ud med kompot lige til toppen og glat overfladen ud.


Marengs: Kom ??ggehviderne i en sk??l og pisk til det skummer. Tils??t derefter sukkeret lidt efter lidt, mens der fortsat piskes halvheftigt. N??r det er helt hvidt og st??r i toppe er marengsen klar til at komme i en spr??jtepose med en tylle for enden. Spr??jtes p?? i sm?? eller store toppe alt efter smag og behag.


For at give dem lidt farve, kan de kommes i ovnen p?? 200 grader grill i nogle f?? minutter. Husk at holde ??je med dem hele tiden, det g??r lynhurtigt fra l??kker gylden til sort og branket.


De kan godt holde sig en dag eller to, men lad v??re med at komme dem p?? k??l. De skal selvf??lgelig heller ikke opbevares direkte i solen. 


Nydes en efter en efter en efter en efter en......

Ingen kommentarer:

Send en kommentar