l??rdag den 2. august 2014

Kaffeis

Det gode ved en ren kaffeis er, at man kan kombinere den med alverdens tilbeh??r. Jeg lavede s??ledes vafler dyppet i chokolade, overh??ldt med krokant. 


Ingredienser til isen
1,5 dl piskefl??de
3,5 dl minim??lk
100 g farin
10 g instant kaffe

Tilbeh??r
Sm?? vafler/kr??mmerhuse
m??rk chokolade 
krokant (jeg brugte hasseln??d krokant)

H??ld fl??de, m??lk og farin i en gryde og varm det langsomt op, til sukkeret (farin) er opl??st. Tag gryden af varmen og tils??t kaffepulveret under omr??ring. N??r det er afk??let h??ldes det i en sk??l eller en kande og s??ttes p?? k??l. Kan sagtens st?? natten over. 

N??r det er helt afk??let k??res det p?? en ismaskine, til det har en fast og cremet konsistens. 


Imens laves vaflerne. Smelt chokoladen over vandbad. Dyp vaflerne heri og drys krokant over. Afk??les f??r der h??ldes is i. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar