lørdag den 2. august 2014

Kaffeis

Det gode ved en ren kaffeis er, at man kan kombinere den med alverdens tilbehør. Jeg lavede således vafler dyppet i chokolade, overhældt med krokant. 


Ingredienser til isen
1,5 dl piskefløde
3,5 dl minimælk
100 g farin
10 g instant kaffe

Tilbehør
Små vafler/kræmmerhuse
mørk chokolade 
krokant (jeg brugte hasselnød krokant)

Hæld fløde, mælk og farin i en gryde og varm det langsomt op, til sukkeret (farin) er opløst. Tag gryden af varmen og tilsæt kaffepulveret under omrøring. Når det er afkølet hældes det i en skål eller en kande og sættes på køl. Kan sagtens stå natten over. 

Når det er helt afkølet køres det på en ismaskine, til det har en fast og cremet konsistens. 


Imens laves vaflerne. Smelt chokoladen over vandbad. Dyp vaflerne heri og drys krokant over. Afkøles før der hældes is i. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar