s??ndag den 19. oktober 2014

Sandkage med citron

En lige til at g?? til opskrift p?? en klassiker med et twist. 


Opskriften er fra The Hummingbird Bakery bagebogen med et par udskiftninger i ingredienserne og lidt ??ndringer i fremgangsm??den. 

Ingredienser
190 g bl??dt sm??r
190 g sukker
fintrevet skal af 1 forholdsvis stor uspr??jtet citron
3 ??kologiske ??g str. M/L
190 g hvedemel
60 g mandler
1 tsk bagepulver
1½ spsk yoghurt naturel
1 tsk vaniljeessens
mandelflager

Start med at male mandlerne til mel, f.eks. i en minihakker, og kom bagepapir i en br??dform p?? ca. 10x20 cm. 

Pisk sm??r og sukker lyst og luftigt og tils??t den fintrevne citronskal. Pisk ??ggene i et efter et til det det er en ensartet og bl??d masse. 

I en anden sk??l blandes mel, malede mandler og bagepulver. Pisk langsomt halvdelen ind i ??ggemassen. R??r derefter hurtigt yoghurt og vaniljeessens i og slut af med det sidste af melet. 

H??ld dejen i br??dformen og drys med mandelflager p?? toppen. Hvor meget og hvor lidt afh??nger af smag og behag.

Bag kagen ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 40 minutter. Tjek med en h??klepind, om den er f??rdig efter 30 min og derefter hver 5. minut.



L??kker n??r den er lun, god n??r den er nybagt og fin dagen efter med et tyndt lag sm??r p??. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar