tirsdag den 21. oktober 2014

Valnøddelagkage - mocca style

Lækker kage for kaffeelskere og valnødsentusiaster,


Opskriften stammer fra en fantastisk kogebog der hedder "Delia's Cakes". Jeg har fordoblet opskriften for at få en lidt høj kage. 

Ingredienser til bundene
230 g selvhævende mel (se hvordan du selv laver selvhævende mel her Pindsvinet)
2 tsk bagepulver
230 g blødt smør
4 store økologiske æg
230 g rørsukker
2 spsk instant kaffepulver
100 g valnødder

Ingredienser til fyldet
500 g mascapone
2 spsk instant kaffepulver
2 spsk rørsukker
2-4 spsk mælk

halve valnøddekerner til pynt

Bundene: Sigt mel og bagepulver sammen i en stor skål. Tilføj derefter smør, æg, sukker og kaffepulver. Brug en håndmixer på lav hastighed til at piske ingredienserne sammen til en lind dej. Hak valnødderne fint og vend dem derefter i dejen. 

Dejen skal ideelt set fordeles i 4 springforme med en diameter på 20 cm med det samme. Men ejer man kun en, må man bage en bund af gangen. Formen skal være foret med bagepapir i bunden og smurt med smør langs siderne. 

Bundene skal bages ved 170 grader (ikke varmluft) i ca. 25 minutter. De er færdige, når man kan trykke dem let på midten og de rejser sig med det samme igen. 

Lad bundene køle lidt af i formen. Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og vend bundene ud herpå. Når bundene er helt afkølede kan bagepapiret fra formen forsigtigt fjernes. 

Fyldet: Kom mascapone, kaffepulver og sukker i en skål. Rør det sammen til det har en jævn konsistens og tilsæt derefter mælken.. Det skal ikke være for flydende, så tilsæt det lidt af gangen, til den rette konsistens opnås. Kaffepulveret opløses langsomt. 


Smør fyldet ud på hver af bundene og saml dem til en fin lagkage. Pynt til sidst lagkagen med valnødderne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar