mandag den 24. november 2014

Mormors luksusklejner

Faktisk er dette en sammensat opskrift af min mormors klejner og min venindes mormors klejner. Jeg var overbevist om, at min mormor brugte fl??de i sine klejner, men det fremgik ikke af opskriften, s?? derfor blev der l??nt lidt fra en anden opskrift.



Ingredienser
500 g mel
lille ½ tsk hjortetaksalt
125 g sm??r
200 g sukker
fintrevet skal af ½ ??kologisk citron
3 ??kologiske ??g str. m/l
0,4 dl piskefl??de

(rigeligt, mindst 1 l) Rapsolie eller palmin

Bland mel og hjortetaksalt godt og smuldr sm??rret heri, til det er en ensartet findelt masse. Tils??t sukker og citronskal og bland det godt ind i melet med fingrene. Pisk ??ggene sammen, r??r fl??den i og tils??t det til dejen. Den samles hurtigt og s??ttes p?? k??l i mindst en time, gerne natten over.

Rul dejen tyndt ud med en kagerulle og sk??res ud med en klejnespore, alternativt en skarp kniv. Vrid klejnerne og l??g dem p?? bageplader med bagepapir p??. Der bliver ret mange.


Varm fedtstoffet op i en gryde. Tjek med en t??ndstik (den ende med tr??) om det er varmt nok - det skal syde omkring den.

Kom forsigtigt klejnerne i fedtstoffet og vend dem j??vnligt, n??r de kommer op til overfladen. Det tager ikke lang tid at koge dem og de tages op med en hulske, n??r de har en m??rkebrun farve.


Opbevares i en luftt??t d??se.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar