søndag den 16. november 2014

Sponge Cake

Det her er virkelig en af mine yndlingskager. Den er nem og smager usandsynlig godt. Let, luftig og sød på den gode måde. 
Opskriften er fra den smukke kogebog "Delia's cakes". Mange af hendes opskrifter minder om hinanden, så når man først er igang, går det stærkt med at få afprøvet de forskellige lækre kager.

Ingredienser

115 g selvhævende mel (find opskrift her: Pindsvinet)
1 tsk bagepulver
115 g blødt smør (smørbart lurpak)
115 g sukker
3  økologiske æg str. s/m
1 tsk vaniljeekstrakt

Fyld
En form for marmelade, f.eks. jordbær
Flødeskum

Bland mel og bagepulver og si det ned i en skål. Tilsæt smør, sukker, æg og vaniljeekstrakt og brug en håndmixer til at røre det hele godt sammen. Rør i ca. 1 minut. 

Tag to springforme på 18-20 cm i diameter og klip et stykke bagepapir til og læg i bunden. smør siderne med smør og del dejen i de to forme. Brug en spiseske til at jævne dejen ud. 

Bag bundene ved 170 grader (ikke varmluft) i ca. 25 minutter. De bliver gyldne og er færdige, når de giver efter ved et let tryk på midten. 

Lad dem køle af og tag dem ud af formene ved først at løsne siderne med en tynd kniv eller en paletkniv. 

Der kan kommes lige hvad man har lyst til mellem bundene. Jeg synes selv, at cremet jordbærmarmelade og letpisket flødeskum er et sikkert hit. Kagen er bestemt bedst lige efter sammenlægning, men holder sig fint et døgns tid i køleskabet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar