s??ndag den 16. november 2014

Sponge Cake

Det her er virkelig en af mine yndlingskager. Den er nem og smager usandsynlig godt. Let, luftig og s??d p?? den gode m??de. 




Opskriften er fra den smukke kogebog "Delia's cakes". Mange af hendes opskrifter minder om hinanden, s?? n??r man f??rst er igang, g??r det st??rkt med at f?? afpr??vet de forskellige l??kre kager.

Ingredienser

115 g selvh??vende mel (find opskrift her: Pindsvinet)
1 tsk bagepulver
115 g bl??dt sm??r (sm??rbart lurpak)
115 g sukker
3  ??kologiske ??g str. s/m
1 tsk vaniljeekstrakt

Fyld
En form for marmelade, f.eks. jordb??r
Fl??deskum

Bland mel og bagepulver og si det ned i en sk??l. Tils??t sm??r, sukker, ??g og vaniljeekstrakt og brug en h??ndmixer til at r??re det hele godt sammen. R??r i ca. 1 minut. 

Tag to springforme p?? 18-20 cm i diameter og klip et stykke bagepapir til og l??g i bunden. sm??r siderne med sm??r og del dejen i de to forme. Brug en spiseske til at j??vne dejen ud. 

Bag bundene ved 170 grader (ikke varmluft) i ca. 25 minutter. De bliver gyldne og er f??rdige, n??r de giver efter ved et let tryk p?? midten. 

Lad dem k??le af og tag dem ud af formene ved f??rst at l??sne siderne med en tynd kniv eller en paletkniv. 





Der kan kommes lige hvad man har lyst til mellem bundene. Jeg synes selv, at cremet jordb??rmarmelade og letpisket fl??deskum er et sikkert hit. Kagen er bestemt bedst lige efter sammenl??gning, men holder sig fint et d??gns tid i k??leskabet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar