fredag den 19. december 2014

Græskarboller

Disse boller er lavet på slum. Mængderne af ingredienserne afhænger af, hvordan ingredienserne opfører sig den pågældende dag. Men det er rigtig gode boller, som kan spises i flere dage efter, ristede og med smør på.


Ingredienser
Hokkaido græskar
Vand
Økologisk gær
Salt
Honning
Hvedemel
Grahamsmel

Æg til pensling

Start med at skylle græskaret og skær det ud i 4-8 både. Fjern kernerne og læg stykkerne på en bageplade med bagepapir på. Bag dem ved ca. 200 grader i ca. 20 minutter - indtil kødet er blødt og let af fjerne med en ske fra skallen. 

Når græskarkødet er afkølet røres dejen sammen. Kom lunkent vand i en skål. Tilsæt lidt gær, salt og honning og rør godt rundt. Rør derefter græskarkød i og fyld op med hvede- og grahamsmel. Dejen skal være rimelig fast, uden at blive hård. 

Lad dejen hæve i mindst en time. Kom den ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Form dejen til boller, giv dem et let tryk på midten og klip rundt i kanterne. Lav et lille hul i midten. Lad dem efterhæve på en bageplade i ca. en halv time. Bollerne pensles herefter med sammenpisket æg og bages ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 15-20 minutter. Når de tages ud kan man komme en halv pekannød eller andet i midten som stilk. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar