tirsdag den 9. december 2014

Julekage

Dette af en julekage af den lidt bastante slags med alle de gode sager man f??r ekstra meget af til jul. Den er inspireret af en kage min mormor altid lavede efter jul af alle de julesnackrester hun havde. 


Denne har dog f??et et lidt andet udtryk, s?? tror jeg m?? i gang igen for at komme hendes lidt n??rmere. 

Ingredienser
2 dl friskpresset appelsinjuice (ca. to store appelsiner
250 g dadler uden sten, svesker, rosiner og t??rrede abrikoser (blandingsforholdet m?? man selv bestemme)
100 g grofthakkede hasseln??dder og valn??dder (ca. halvdelen af hver)
200 g bl??dt sm??r
100 g farin
3 ??kologiske ??g str. M/L
200 g hvedemel
2 tsk st??dt kanel

Start med at presse appelsinerne og kommer de t??rrede frugter og de hakkede n??dder i. Lad det tr??kke mindst en time og gerne natten over. 

Til dejen piskes sm??r og farin sammen. ??ggene tils??ttes et efter et og der piskes til man har en lind masse. Melet blandes med kanel og r??res i dejen. Til sidst tils??ttes de opl??ste frugter

Kom kagen i en springform med en diameter p?? ca. 28 cm. bekl??dt med bagepapir og bag den ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 40 minutter. 



S??

Ingen kommentarer:

Send en kommentar