tirsdag den 9. december 2014

Julekage

Dette af en julekage af den lidt bastante slags med alle de gode sager man får ekstra meget af til jul. Den er inspireret af en kage min mormor altid lavede efter jul af alle de julesnackrester hun havde. 


Denne har dog fået et lidt andet udtryk, så tror jeg må i gang igen for at komme hendes lidt nærmere. 

Ingredienser
2 dl friskpresset appelsinjuice (ca. to store appelsiner
250 g dadler uden sten, svesker, rosiner og tørrede abrikoser (blandingsforholdet må man selv bestemme)
100 g grofthakkede hasselnødder og valnødder (ca. halvdelen af hver)
200 g blødt smør
100 g farin
3 økologiske æg str. M/L
200 g hvedemel
2 tsk stødt kanel

Start med at presse appelsinerne og kommer de tørrede frugter og de hakkede nødder i. Lad det trække mindst en time og gerne natten over. 

Til dejen piskes smør og farin sammen. Æggene tilsættes et efter et og der piskes til man har en lind masse. Melet blandes med kanel og røres i dejen. Til sidst tilsættes de opløste frugter

Kom kagen i en springform med en diameter på ca. 28 cm. beklædt med bagepapir og bag den ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 40 minutter. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar