s??ndag den 14. december 2014

Snekager

Med disse fine julekager beh??ver man ikke meget andet dekoration. 


Ingredienser til ca. 12 kager i muffinsst??rrelse
200 g bl??dt sm??r (stuetemperatur)
200 g muscovadosukker
3 ??kologiske ??g str. M/L
1 spsk m??rk sirup
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
4 tsk kanel
1 tsk ingef??r
100 g revet ??ble (v??gt uden skr??l og skrog)
300 g rosiner

Ingredienser til snefrosting
3 pasteuriserede hvider
3 tsk citronsaft 
500 g flormelis

Friske traneb??r til pynt

Pisk sm??r og sukker godt sammen og tils??t herefter ??ggene et efter et. Pisk godt ind imellem. Tils??t sirup og pisk lidt videre. Bland mel, bagepulver, kanel og ingef??r godt sammen og r??r det derefter i ??ggeblandingen. Skr??l ??blerne, befri dem for skrog og riv dem groft. Vend dem herefter i dejen sammen med rosinerne. 

H??ld nu dejen i sm?? forme og fyld 3/4 op. Jeg brugte siliconeforme, men man kan ogs?? anvende almindelige papirmuffinsforme. Bag kagerne ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 20 minutter. Tjek om de er f??rdige med en h??klepind og giv dem eventuelt lidt l??ngere tid. 

N??r kagerne er afk??lede piskes ??ggehviderne stive sammen med citronsaften. Herefter tils??ttes flormelis gennem en si lidt efter lidt, indtil glasuren er fast i det og man kan lave toppe, der holder. Kom frosting rund om kagerne med en teske og lave toppe eller andet m??nster med dem. Pynt til sidst med skyllede og aft??rrede traneb??r. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar