s??ndag den 28. december 2014

Tyrkisk dessertkage med et twist

Nyt job betyder nye kollegaer, og hvis man er heldig, som jeg, ogs?? nye opskrifter. Denne stammer s??ledes fra en kollega, som med rette solgte den med stor entusiasme. Jeg har tilsat revet appelsinskal og dadler p?? toppen. 


Ingredienser til m??rdej
200 g hvedemel
3 spsk sukker
150 g sm??r
1 ??ggeblomme

Ingredienser til fyldet
2 ??ggeblommer
200 g sukker
1 tsk st??dt kanel
1 tsk st??dt nelliker
2 dl blandede n??dder (jeg brugte valn??dder, hasseln??dder, mandler og pecann??dder)
1 spsk smeltet sm??r
2 ??ggehvider
revet skal af 1 uspr??jtet appelsin
en h??ndfuld t??rrede dadler

Start med at samle m??rdejen. Bland mel og sukker og ??lt derefter sm??rret ind i blandingen, til sm??rret er godt fordelt. Dejen samles med ??ggeblommen. Kom med det samme dejen i en t??rteform med en diameter p?? ca. 24 cm. Man kan rulle den ud, men jeg trykkede den nu bare ud med fingrene. 

Herefter laves fyldet ved at piske ??ggeblommerne med sukkeret. Hak n??dderne groft og vend dem med kanel og nelliker. Bland n??dderne i ??ggesnapsen sammen med det smeltede sm??r og den revne appelsinskal. Pisk derefter ??ggehviderne stive og vend dem i massen, der efterefter h??ldes over m??rdejen. Hak dadlerne groft og drys dem til sidst over dejen. Bag kagen p?? nederste rille i ovnen ved 200 grader (ikke varmluft) i 20-30 minutter. Tjek efter 20 minutter om kagen har f??et nok farve og derefter hver 5. minut. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar