s??ndag den 10. august 2014

Fab figent??rte

Jeg er s?? heldig at have nogle venner som har det dejligste figentr?? i deres have. Jeg vidste slet ikke det kunne lade sig g??re. Ikke desto mindre er det tilf??ldet og jeg har f??et nogle fantastiske figner, som jeg bagte denne t??rte af. Har f??et verificeret af ??gte gr??kere, at der er tale om s??rdeles gode figner. 


Opskriften er fra Bdr. Price og kan findes p?? DR's hjemmeside. Jeg har halveret lidt hist og her og undlod pistacien??dder - alene af den grund at jeg ikke havde nogen og det regnede  for meget udenfor til at hente nogen. 

Ingredienser til m??rdej
125 g hvedemel
15 g mandelmel
35 g flormelis
15 g sukker 
85 g sm??r
½ sammenpisket ??g

Ingredienser til fyldet
1 vaniljestang
75 g bl??dt sm??r
100 g sukker
2 ??kologiske ??g str. M/L
130 g mandelmel
ca. 500 g friske modne figner

Start med at samle m??rdejen, s?? den kan stilles p?? k??l. Bland hvedemel, mandelmel, flormelis og sukker i en sk??l. Sk??r sm??rret i mindre stykker, kom det i og brug fingrene til at blande det med de ??vrige ingredienser. N??r det ha en konsistens som groftrevet marcipan, samles dejen med det halve ??g. S??t dejen p?? k??l, til den er fast. 

Til fyldet fl??kkes vaniljestangen og kornene skrabes ud. De kommes sammen med sukker og sm??r i en sk??l og piskes hvidt og luftigt. Tils??t ??ggene et af gangen, mens der stadig piskes og vend derefter mandelmelet i. 

N??r kagen skal samles mases m??rdejen ud i en springform p?? ca. 18 cm. i diameter, hvorefter fyldet h??ldes i. Vask og t??r fignerne. Sk??r den ??verste gr??nne del af og sk??r dem i halve. L??g dem lidt ned i dejen. 

Bag t??rten ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 40 minutter. Der kommer meget v??ske fra fignerne, s?? det kan v??re lidt sv??rt at se med en strikkepind, hvorn??r kagen er f??rdig, men pr??v at prik lidt yderligt. 


Serveres som den er eller med creme fraise til. 


l??rdag den 2. august 2014

Kaffeis

Det gode ved en ren kaffeis er, at man kan kombinere den med alverdens tilbeh??r. Jeg lavede s??ledes vafler dyppet i chokolade, overh??ldt med krokant. 


Ingredienser til isen
1,5 dl piskefl??de
3,5 dl minim??lk
100 g farin
10 g instant kaffe

Tilbeh??r
Sm?? vafler/kr??mmerhuse
m??rk chokolade 
krokant (jeg brugte hasseln??d krokant)

H??ld fl??de, m??lk og farin i en gryde og varm det langsomt op, til sukkeret (farin) er opl??st. Tag gryden af varmen og tils??t kaffepulveret under omr??ring. N??r det er afk??let h??ldes det i en sk??l eller en kande og s??ttes p?? k??l. Kan sagtens st?? natten over. 

N??r det er helt afk??let k??res det p?? en ismaskine, til det har en fast og cremet konsistens. 


Imens laves vaflerne. Smelt chokoladen over vandbad. Dyp vaflerne heri og drys krokant over. Afk??les f??r der h??ldes is i. 

fredag den 1. august 2014

Snacksize bananis med peanutbutter og chokolade

Denne is er ogs?? blevet navngivet "crunchy banana". Formentlig p?? grund af det relativt h??je indhold af chokolade. Isen er perfekt til en k??lig sommeraften. Der er ikke sukker i, s?? al s??dmen kommer fra bananen. 


Ingredienser
120 g banan
1 dl laktosefri m??lk (svarer til minim??lk)
1 dl piskefl??de
30 g crunchy peanutbutter
50 g m??rk chokolade 

Blend banan, m??lk og piskefl??de sammen med en stavblender. Tils??t derefter peanutbutter og blend videre til v??sken er helt ensartet. 

H??ld den i en ismaskine og hak imens chokoladen semi fint. Tils??t den efter ca. 10 minutter. N??r isen er k??rt f??rdig, det tager sm?? 20 minutter p?? min ismaskine, spises den med det samme eller kommes i fryseren. 


Jeg forestiller mig, at det vil v??re en genial is at spise med pandekager, men vi spiste den nu bare ud af sk??len med to skeer.