tirsdag den 12. maj 2015

Chokolademuffins fyldt med karamel

To gode ting - chokolade og karamel - nu i en og samme muffin.


Ingredienser til ca. 12 muffins
250 g sukker
150 g blødt økologisk smør
150 g æg (ca. 3 stk. M/L)
200 g økologisk mel
3/4 tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk fint salt
3 spsk afsindig god kakao
1 dl økologisk kærnemælk
150 g hvid chokolade
200 g mørk chokolade

1 dåse kondenseret mælk
Pynt, f.eks. jelly beans eller skumfiduser

Karamel: Tag papiret af dåsen og kog den i en gryde med vand i ca. 2 timer. Kom løbende mere vand i, hvis det fordamper. Tag dåsen op, skyl den under koldt vand og sæt den til afkøling. 

Muffins: Start med at piske smør og sukker til det er godt blandet og har en lys og luftig konsistens. Pisk i en anden skål æggene let sammen med en gaffel og tilsæt dem under fortsat piskning lidt af gangen. I en helt tredje skål sigtes mel, bagepulver, natron, salt og kakao sammen. Det vendes derefter forsigtigt i æggemassen skiftevis med kærnemælken.
Hak al chokoladen i gode store chunks. Dette kan med fordel gøres med en savtakket stor kniv. 

Tilsæt den hakkede chokolade og fyld nu dejen i muffinsforme. Enten dobbelt papir, enkelt papir i en fast form eller silicone.

De bages i en forvarmet ovn ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 25 minutter. Man kan anvende en hæklepind til at tjekke, om de er færdigbagte. Når der ikke hænger dej ved, er de klar til at forlade ovnen. Den store mængde chokolade kan godt være en udfordring i forhold til at skelne mellem dej og chokolade.Når kagerne er afkølet udhules de og fyldes med karamel. Gem den øverste top og sæt den på igen bagefter. Brug lidt karamel til at fastgøre pynten. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar