s??ndag den 17. maj 2015

Rabarbersaft

Vi er godt inde i rabarbers??sonen og det kan p?? bedste vis fejres med lidt rabarbersaft. Det er nemt at lave og smager af sommer med solskin p??. I ??r har jeg v??ret s?? heldig at f?? rabarber fra min brors meget store og velassorterede pr??steg??rdshave, som ogs?? indeholder bl.a. bl??b??r, hindb??r, ??bler og bier. Organiserede bier. 


Oplistningen af ingredienser er mere end rettesnor end en facitliste. Man kan justere s??dmen og vaniljesmagen og g??re det mere eller mindre sirupsagtigt. 

Ingredienser
600 g rabarber i tern
1,5 dl r??rsukker
8 dl vand
1 tynd vaniljestang

Skyl rabarb erne godt og sk??r eventuelle urenheder fra. Sk??r dem i tern p?? ca. 1x1 cm og kom dem sammen med vand og r??rsukker i en gryde  Sk??r vaniljestangen over p?? langs og p?? tv??rs og kom den ned til rabarberne. Bring det hele i kog, skru ned for varmen og lad det koge i et kvarter. S??t gryden til afk??ling p?? k??kkenbordet  


N??r det er afk??let skal det hele h??ldes igennem en si. Herefter kan saften kommes p?? flaske og kompotten p?? glas. 


N??r saften skal drikkes blandes den op med enten vand eller danskvand og godt med isterninger.


Kompotten kan spises som marmelade, kommes over skyr eller l??gges i lag med makroner og fl??deskum til en trifli. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar