mandag den 8. juni 2015

Chokoladekage med hasselnødder, hvid chokoladecreme og hindbær

Når man bliver 40 år skal man fejres med en rigtig festkage. Her er en nem en af slagsen, som kan lidt af det hele. 


Ingredienser til hvid chokoladecreme
200 g hvid chokolade 
4 dl piskefløde

Ingredienser til chokoladekagen
215 g hasselnøddekerner
125 g stuetempereret smør
375 g sukker
3 økologiske æg
75 g kakao af høj kvalitet
450 g hvedemel
2 tsk bagepulver
4 dl mælk

Pynt
Friske hindbær
Guld i flager

Chokoladecreme: Hak chokoladen til den er helt findelt og kom den i en skål man kan piske i. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den derefter over den hakkede chokolade. Lad den stå et par minutter og rør derefter chokoladen og fløden godt sammen. Sæt den på køl til den er helt afkølet, gerne natten over, før den piskes op til en creme. 

Kakaokage:
Start med at riste hasselnødderne på en bageplade med på ved 180 grader i ca. 7 minutter. Lad dem afkøle og gnid skallerne af med et viskestykke eller med fingrene. 

Pisk derefter smør og sukker sammen og tilsæt så æggene et af gange. Pisk godt mellem hvert æg. Sigt mel, bagpulver og kakao sammen og rør det skiftevis med mælken i dejen. 

Lidt af dejen hældes i en smurt springform med en diameter på ca. 26 cm, så bunden dækkes. Kom herefter hasselnødderne på og til sidst resten af dejen. 


Bag kagen ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 40 minutter. Start med at tjekke dejen med en hæklepind efter 35 minutter og herefter hver 5. minut.  

Samling af kagen: Når kagen er afkølet smøres chokoladecremen på toppen. Derefter kommes de grundigt skyllede og aftørrede hindbær  og guldet på. 


Opbevares på køl indtil den skal serveres. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar