mandag den 20. juli 2015

Stikkelsbærfyldte vandbakkelser

Sommertid er sommerhustid og det gode ved sommerhusområder er al den lokale frugt og grønt man kan få fingrene i. Jeg var så heldig at finde store mængder grønne stikkelsebær på Sydfyn. De er godt syrlige, så de passer perfekt til en flødeskumscreme i nogle luftige vandbakkelser. 

Opskriften på vandbakkelserne er fra den gode gamle klassiker "Frk. Jensen". Ingredienser til vandbakkelser
2 dl vand
100 g smør
1 knivspids salt
1 tsk sukker
100 g hvedemel
ca. 3 økologiske æg str. M

Ingredienser til stikkelsbærkompot
200 g grønne stikkelsbær
100 g sukker 1 vaniljestang

Ingredienser til stikkelsbærcreme
lige dele stikkelsbærkompot og flødeskum

Stikkelsbærkompot: Rens stikkelsbær og kom dem i en gryde. Skrab kornene ud af vaniljestangen og tilsæt dem sammen med stangen og sukkeret. Kog det op og lad det derefter simre i en god halv time. Skum jævnligt af. Sæt det til afkøling.


Vandbakkelser: Start med at piske æggene sammen i en skål for sig. Kom vand, smør salt og sukker i en gryde og bring det i kog. Sku ned på laveste blus og tilsæt alt melet under kraftig omrøring. Når dejen er glat og ensartet tages gryden af blusset. Tilsæt æggemassen lidt af gangen og rør kraftigt ind i mellem. Stop med at tilsætte æg, når dejen er lind. Den skal ikke være flydende.

Sæt dejen på en bageplade beklædt med bagepapir med to teskeer. Bag dem ved 210 grader (ikke varmluft) i 20 minutter. Husk ikke at åbne ovnen, mens de bager. Efter de 20 minutter tages en vandbakkelse ud for at tjekke, om den falder sammen. I så fald bages de resterende 4 minutter til.
Stikkelsbærcreme: Vend stikkelsbærkompot sammen med flødeskum og kom det i en sprøjtepose/frysepose. Skær eller klip et lille hul i vandbakkelserne og sprøjt cremen ind i passende mængder.


Servér dem gerne med et glas bobler. For eksempel solær/æblemost med danskvand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar