søndag den 16. august 2015

Chokoladelagkage

Denne kage smager ikke af andet end chokolade, men man mangler ikke noget. Der er den bløde chokoladekage, den cremede chokoladecreme og den sprøde chokoladeglasur. 


Ingredienser til kagen
400 g sukker
250 g hvedemel
75 g kakao
1½ tsk bagepulver
1½ tsk natron
½ tsk salt
2 økologiske æg str. M/L
2,5 dl stærk kaffe
2,5 dl skummetmælk
1,2 dl rapsolie

Ingredienser til chokoladecremen
180 g chokolade ca. 70%
225 g blødt saltet smør
225 g flormelis

Ingredienser til chokoladeglasuren
0,5 dl vand
1 dl sukker
125 g chokolade ca. 70%

Kagen: Bland sukker, mel, kakao, bagepulver, natron og salt i en skål. Pisk æg, kaffe, mælk og rapsolie i en anden skål og rør det derefter i melblandingen. Hæld dejen i en springform med en diameter på 15 cm og bag kagen ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. en time. Tjek efter 40 minutter om den er færdig og derefter hver 5.-10. minut. Det er vigtigt, at der er bagepapir i formen, da det bliver en meget tynd dej.


Lad kagen afkøle i formen. 


Cremen: Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pisk imens smør og flormelis lyst og luftigt. Tilsæt chokoladen under fortsat piskning til det hele er godt blandet.


Brug en brødkniv til at dele kagen i 4 lige store dele. Smør cremen på mellem hvert lag og afslut med at smøre det rundt på hele overfladen. Stil kagen på køl. Når kagen har sat sig, laves glasuren.Glasuren: Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Kog imens vand og sukker sammen til en lage og tilsæt den til den smeltede chokolade. 

Tag kagen ud og hæld glasuren forholdsvis hurtigt ud over kagen. Det er en kage med tyngde i, så lidt flødeskum eller vaniljeis på siden er en ganske udmærket idé. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar