søndag den 9. august 2015

Marengstærte med jordbær og kiwi

Jeg har i sommer opholdt mig i et sommerhus, hvor der var en konstant beholdning af alverdens frugt. Derfor var der mange undskyldninger for at bage diverse lækkerier, herunder denne ekstremt simple tærte. Ideen er tyvstrålet fra min svigerinde, som serverede noget meget lignende, før hun forlod sommerhuset. 



Ingredienser til bunden
3 pasteuriserede æggehvider
190 g sukker
2 spsk kakao

Ingredienser til cremen
2 dl piskefløde
1 dl creme fraise 38%
2 spsk flormelis

Ingredienser til pynt
1 bakke jordbær
2 kiwier

Bunden: Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker i en lind strøm under fortsat piskning og afslut med at piske kakao i. Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir og bag den ved 110 graders varmluft i en god time. Den må gerne være en smule klæg.



Cremen: Pisk fløde og creme fraise sammen. Tilsæt sigtet flormelis og vend det godt sammen. Smør det ud over bunden.

Pynt: Skyl jordbærerne og skær dem i skiver eller mindre stykker. Skær kiwierne i terne og kom begge dele på cremen.


Servér straks. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar