søndag den 24. april 2016

Æblemedaljer

Nu hvor vinteren går på hæld og foråret måske viser sig efter weekendens snebyger, er det tid til æblemedaljer med kanelflødeskum. De blev bagt og spist til et åbent kagehus der fandt sted for snart lang tid siden, hvor de stod for det afbalancerede indslag. Syre fra æbler, fedme fra fløden og sødme fra - vel egentlig alt andet. 


Ingredienser til bunde
100 g mandler
50 g flormelis
250 g økologisk hvedemel
150 g økologisk smør
1/4 tsk fint salt
2 økologiske æg str. M/L

Ingredienser til æblekompot
4 syrlige æbler
citronsaft
vand
sukker

Ingredienser til kanelflødeskum
6,5 dl piskefløde
stødt kanel
flormelis

Ingredienser til pynt
æblesaft
flormelis
grøn pastafarve
friske æbler
flødeskum

Bunde del 1: Hak mandlerne helt fint, evt. i en minihakker. Bland det med flormelis, mel og salt i en skål. Tilsæt koldt smør i tern og mos det hele kort sammen med fingrene. Når det er jævnt blandet tilsættes æggene for at samle dejen. Det er vigtigt, at der ikke arbejdes for meget med den. Kom film omkring den og læg den på køl i i hvert fald en halv time. 

Æblekompot: Imens laves æblekompotten ved at skrælle æblerne, fjerne kernehuset og skære dem i små tern. Disse koges sammen med citronsaft, vand og sukker i en gryde i ca. 10 minutter. Mængderne af det forskellige afhænger af, hvor sød en kompot man vil have, men der skal ikke for meget væske i. Sæt kompotten på køl.

Bunde del 2: Rul herefter dejen ud, udstik bundene, læg dem på en bageplade med bagepapir på og bag dem ved 200 grader (ikke varmluft) i 8-10 minutter. De skal egentlig være ret blege, men jeg kan bedre lide smagen, når de lige får lidt farve. Det styrer man (eller ens ovn) selv. 


Når bundene er afkølede laves kanelflødeskummet og medaljerne samles med æblekompot i midten.

Kanelflødeskum: Pisk fløden (gem lidt til pynt) og tilsæt derefter lidt flormelis og kanel efter smag. Fløden skal piskes lidt mere end hvad godt normalt er, så den holder formen. Kom den i en sprøjtepose med en stjerneformet stor tylle. 


Pynten på toppen burde give sig selv, men her er den korte version: Æblesaft røres med flormelis og pastafarve. Fløde sprøjtes på, æbler skæres og lægges på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar