søndag den 30. oktober 2016

Æblemuffins uden mel

Nu er det endelig blevet efterår og nogen gange er det muligt at lave bagværk, der smager af en bestemt årstid, hvilket disse muffins er et eksempel på. Jeg startede i foråret på mit nye arbejde. Der går altid lidt tid før jeg taler om, at jeg godt kan lide at bage, fordi jeg gerne vil vise, at jeg også er god til det fag jeg rent faktisk har taget en uddannelse i. Nu har jeg været der så lang tid, at jeg godt kan tage bagværk op som samtaleemne og det medfører altid foruden god stemning nogle dejlige opskrifter. Det er således også sådan jeg har fået denne opskrift. Den er nem, hurtig og velsmagende. Så kan man vel egentlig ikke forlange så meget mere på en smuk og solrig efterårssøndag. Ingredienser til 12 små muffins
½ vaniljestang (ikke den store luksusudgave)
½ dl rørsukker
1 dl mandler 
2 dl havregryn
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel

2,5 dl revet æble med skræl (fx discovery)
3 økologiske æg str. s/m

½-1 dl æble i små tern uden skræl
½ dl mørk chokolade 

Start med at skrabe vaniljekornene ud og tryk dem ud i sukkeret. 

Kør mandlerne til groft mel og havregrynene til fint mel og tilsæt begge dele til sukkeret. 

Tilsæt herefter bagepulver og kanel og rør med en ske til det er godt blandet.

I en anden skål piskes revet æble og æg sammen med en gaffel. Tilsættes derefter til den tørre blanding. 

Til sidst hakkes chokoladen i grove stykker og tilsættes sammen med æble i tern til dejen. 

Kom dejen i muffinsforme og bag dem i ca. 20 minutter ved 200 grader (ikke varmluft).Når de er næsten afkølede er de perfekte til at komme i lommen og tage med på en gåtur. 

Det flotte stenfad stammer i øvrigt fra "HOUSE BY THE SEA" i Zimbabwe, som har et samarbejde med danske fairtrade designere. Jeg var så heldig at få to fade i julegave sidste år af nogle venner som bor i Zimbabwe. Da vi holdt jul i Sydafrika, er det nogle meget berejste fade, men de har også været det værd. Ingen kommentarer:

Send en kommentar