torsdag den 2. februar 2017

Chokolade-kokos-hindbær lagkage

Min søster er i den heldige situation, at hun snart skal have en lille pige. Derfor blev der i weekenden afholdt et meget lyserødt, meget højlydt babyshower for hende, hvor jeg udover vores mormors makronkager, havde denne babylyserøde lagkage med.


Den stammer som sådan fra Copenhagen Cakes, men jeg har taget bundene fra en kage og fyldet fra en anden og så skriftet blåbærstøv ud med hindbær så jeg fik den farve jeg gerne ville have. Derudover har jeg kommet lidt andet pynt på. Hendes kager er i øvrigt ganske fantastiske og jeg glæder mig så meget til at lave flere af dem.

Ingredienser til bundene
110 g stuetempereret smør
210 g sukker
50 g mørk muscovardosukker
40 g rørsukker
3 økologiske æg str. M/L
50 g kokosolie
1,5 dl mælk
1 tsk vaniljeekstrakt
155 g hvedemel
20 g maizena majsstivelse
50 g kakaopulver
1½ tsk bagepulver
1 tsk salt

Ingredienser til fyldet/frosting
475 f flormelis
225 g stuetempereret smør
230 g flødeost - jeg brugte philadelpia
3 spsk frysetørret hindbær

Pynt
Flerfarvet sukkerkrymmel
Dronningemandler


Bunde: Forvarm ovnen til 180 grader (ikke varmluft). Kom bagepapir i to springforme med en diameter på 18 cm. Smør siderne med smør (det er lettest at bruge fingrene), drys mel på og bank det overskydende at, så der kun er et helt tyndt lag tilbage.
Rør sukkeret sammen med muscovadosukker og rørsukker, til der ikke er klumper mere. Pisk der derefter med smørret. Pisk æggene i et af gangen. Pisk ind imellem hvert æg og bliv ved til dejen er glat og ensartet.
I en anden skål smeltes kokosolien og mælk og vaniljeekstrakt tilsættes. Tilsæt det til dejen, mens der piskes. Hvis dejen skiller (og det har den gjort hver gang for mig) kan man tage en del af dejen, varme den kort op i en mikrobølgeovn og derefter piske det tilbage i dejen. 
I en tredje skål blandes hvedemel, majsstivelse, kakaopulver og salt. Melblandingen vendes i dejen med en dejskraber til den er helt absorberet. 
Hæld 1/3 af dejen i den ene form og 2/3 af dejen i den anden. Sæt dem sammen i ovnen og tag den lille ud efter ca. 20 minutter eller når man kan stikke en hæklepind i uden at der kommer dej med op. Bag den anden kage færdig i ca. 10 minutter mere. Tjek denne på samme måde. 
Lad dem køle af, mens du laver fyldet. 

Fyld/frosting: Pisk flormelis og smør godt sammen. Tilsæt flødeosten og pisk indtil det er helt glat og fuldstændig blandet. Tilsæt hindbærstøvet og pisk kort til det hele er ensartet i farven. 

Pynt: Hak mandlerne groft. 


Samling: Skær toppen af begge kager. Del den høje af kagerne i tre bunde. 


Smør et lag frosting på, læg en bund ovenpå og bliv ved til den fjerde og sidste bund er lagt på. 

Kom et tyndt lag frosting på toppen og rundt om kagen, til alle krummer er fanget. Sæt den på køl i en halv times tid. 


Tag den ud og kom nu et tykkere lag frosting på, mens du hele tiden glatter overfladen ud. 


Denne proces kan gentages et par gange, hvis det e nødvendigt. Pynt til slut som du vil have den. Ingen kommentarer:

Send en kommentar