Anbefalinger

Jeg har et princip om, at jeg kun spiser kalorier jeg får noget ud af og køber som regel ikke kage jeg kan lave bedre selv. Heldigvis er der rigtig mange gode steder i København med lækker kage og udsøgte desserter. Det er min ambition at anbefale de bedste steder her på siden, så snart jeg har fået besøgt dem igen. Alle har ret til god kage og alle steder med god kage har ret til god omtale.

Café Rosa
Café Rosa er et af de dejlige steder i Torvehallerne. Den ligger i den første hal fra Nørreport st. Det er en lille bod, udstyret med en stor ovn, en disk, et par stole og uforholdsmæssigt mange lækre kager. Udover kagerne er der nogle virkelig gode kanelsnurrer, som man med fordel kan købe i starten af sin tur rundt i torvehallerne. De fås også med kardemomme, som efter sigende er de bedste i byen. 
Anna og jeg tog derind sidste weekend for at teste lidt kage og sårn. Jeg fik et stykke banan-chokoladekage med god heavy chokolade og Anna fik en kardemommesnurre. Før vi fik set os om havde vi spist hver vores uden at have delt - hvilket oprindeligt var meningen. 

Tastehttp://www.tastedeli.eu/
Der er kun ét decideret problem ved Taste: udvalget er så alsidigt, omfattende og lækkert, at det er umuligt at vælge én ting. Hvis der så bare var tale om samme kategori af kager, ville valget være en smule lettere. Jeg tror, at den eneste måde man løser det problem, er ved at komme tilbage så mange gange, at man til sidst har smagt det hele. 
Vi endte med at smage en 4-5 slags kager og småkager og det ganske nice på sådan en helt almindelig velkommen hjem fra Hawaii lørdag. Jeg fik en fragelité, en sesamsmåkage, en lille chokoladebærkage og en Sarah Bernhardt lignende kage. Alle utrolig lækre. Jonas fik en appelsinskalstrimle dyppet i chokolade og et stykke chokoladekage med pistacietopping. Taste ligger på Store Kongensgade tæt ved andre smukke ting, som Amalienborg og Det Kongelige Teater. 


Frenchy: http://frenchy.dk/
Jeg har sådan taget tilløb til at anbefale dette sted, for jeg vil så gerne skrive det helt rigtige.  Jeg besøgte stedet sidste år, da det var rigtig koldt og kagerne var en behagelig overraskelse udover det sædvanlige. Det er en fransk viennoseries og patisserie, hvilket kort og godt betyder lækker, lækker kage. De havde kun to slags tilbage da vi kom, men jeg er meget stor fan af kvalitet frem for kvantitet, og det var der i høj grad her. Jeg kan desværre ikke huske præcist, hvad der var i dem længere, men den ene var alt godt fra chokoladens verden og den anden var en mere fruity udgave. De var begge to lette i konsistensen, sprøde i bunden og helt igennem fantastiske i smagen. De havde også flere slags boblende lemonade, som fungerede rigtig godt sammen med kagerne. Må snart derind igen og prøve nogle flere kager og måske også deres franske brunch.Degas: www.brasseriedegas.dk 

Her er tale om et helt særligt sted. Det er både en fransk restaurant og et af de gode steder at købe macarons. Jeg har spist der flere gange, både til frokost og aften, og købt en del macarons efterhånden. De har rigtig mange forskellige smagsvarianter, jeg er personligt egentlig bare ret glad for deres chokoladeversion. 

Man kan også få rigtig udemærkede desserter. Jeg har en vældig rar erindring om en desserttallerken jeg fik første gang jeg var der. Det var næsten for meget, da den var fulgt af et par macarons og nogle petits fours til kaffen, men de mente det godt. 
En af de absolut bedste ting ved Degas er betjeningen. De er simpelthen så utrolig søde og servicemindede derinde, at det er en ren fornøjelse at komme der. Også selvom det bare er til en kop kaffe (og en macaron selvfølgelig). For os der savner god betjening er dette bestemt stedet at besøge. Degas ligger på Trommesalen mellem Vesterbrogade og Gammel Kongevej tæt ved Imperial. Det er derfor et oplagt sted at købe gode snacks til filmen. 


Fassbender & Rausch: http://www.fassbender-rausch.com/

Jeg ved godt at Berlin ikke som sådan er København, men bliver altså nødt til at anbefale dette sted. Det er en chokoladebutik med en chokolade café/restaurant på 1. salen beliggende i Berlin. Ret fantastisk sted. Jeg besøgte stedet sidst jeg var i Berlin til marathon. Da jeg ikke skulle løbe (jeg var ikke skadet, kan bare ikke løbe længere end 5 km) havde jeg tid til at spise kage og chokolade hele weekenden og det gjorde jeg så. På dette sted nåede at smage lidt forskellig kage, en chokoladelikør, varm chokolade med chili og lidt forskelligt fra butikken. Var specielt begejstret for den varme chokolade og noget nogle nødder dækket af chokolade de solgte i løsvægt. Købte noget lørdag (til at tage med hjem) og måtte komme igen søndag for at købe mere.

Den ene dag fik jeg selskab af bl.a. Nick, som havde løbet sit marathon på tiden 2.34.57. Det skaffede ham en 97. plads ud af rundt regnet 40.000 deltagere, hvilket meget passende blev fejret med en stor ischokolade.


Mormors: http://www.mormors.dk/
Det er noget tid siden jeg har været på Mormors og stedet har fået vokseværk i mellemtiden. Det gør mig ikke det fjerneste. Nu er der mere plads at nyde den dejlige kage. Mormors ligger i Bredgade tæt på Amalienborg, så nogle af alle de ting de har til salg er lidt turistede. Der er nu også rigtig fine og søde ting.
Deres kage er hjemmelavet og smager virkelig godt. Jeg fik en scone med chokolade og et stykke kiksekage jeg er sikker min mormor ville have syntes om. Jonas fik en cookie med hasselnødder og chokolade. Min scone var mildest talt fantastisk. Dejlig sprød udenpå, blød og luftig indeni og med store chunks af chokolade. Må prøve at efterligne dem.

Frederiksberg Have - Det Kinesiske Lysthus: http://singtehus.dk/aktiviteter/
Frederiksberg Have et et af de smukkeste steder i byen. Om sommeren, fra maj til september, kan man om søndagen, fra 12-18, gøre sin tur derhen endnu bedre ved at tilbringe lidt tid på øen med Det Kinesiske Lysthus. Her serverer Sing Tehus nemlig lækker te og  ikke mindst kage fra Dessertdragens kageværksted.
Vi fik chokoladekage og gulerodskage. De har også mandel & citron kage og rabarber crumble på menuen, men dem var der ikke flere af den dag - desværre. Teen til gulerodskagen blev en hvid & grøn te med grape & blomster og til chokoladekagen en rooibos med hindbær og tranebær. Det smagte vældig godt sammen. De har mange slags te at vælge imellem samt noget Bornholmsk saft. Det er så hyggeligt at sidder derinde på solskinsdage og nyde at det er søndag. I øvrigt er det slet ikke muligt at sidde derinde i regnvejr, da de lukker biksen ved udsigt til oversvømmet kage.

The Royal Cafe: http://www.theroyalcafe.dk
Så kom den første rigtige anbefaling. The Royal Cafe er et sted med virkelig god nede-på-jorden kage og fine lagkager i omgivelser jeg endnu ikke har fundet andre steder i København. Cafeen ligger i en baggård ved Storkespringvandet mellem Royal Copenhagen og Georg Jensen. Om sommeren er det rigtig hyggeligt og overraskende stille at sidde udenfor.
Jeg fik den udsøgte fornøjelse af at spise et (stort) stykke hindbær-marengskage mens Jonas fik rabarber-crumble kage. Begge kager var very very nice. Min var både syrlig, sød, let og fyldig og Jonas´havde en fantastisk makron-crumble. Herunder er et udvalg af de kager der var på programmet sidst jeg var der.

Jeg har haft adskillige mennesker med derind og der har altid været god kage. Jonas og jeg var engang derinde for at prøve, well.... så mange kager som vi nu kunne spise. Servitricen synes det var så god en idé at hun gav os nogle petits fours med på vejen. Det er alligevel meget god stil.
Lokalet indeholder forholdsvis meget dansk design, både til at sidde i, spise af og købe. Jeg antager at cafeen er målrettet turister, men det er nu en vældig god kageoase midt i byen.


Min første anbefaling er faktisk ikke et decideret kagested. Det er som sådan heller ikke et fysisk sted, men det er ikke desto mindre et fantastisk fænomen. Chokoladeselskabet er en forening for chokoladeinteresserede og alle professionelle fagfolk i Danmark. Deres formål er at fremme interessen og kendskabet til kvalitetschokolade. Hvordan kan man ikke bifalde det? De afholder forskellige arrangementer, hvoraf nogle er offentlige, såsom chokoladefestivalen (http://www.chokoladefestival.dk/) og nogle er for forenings-medlemmer og deres gæster. Har selv været med til en dag hvor man lavede stort set alle Blomsterbergs indslag, hvori der indgik chokolade. Det var en utrolig fin og inspirerende dag. Chokoladefestivallen er også altid en vældig rar begivenhed. Det er et lille chokoladeunivers fyldt med alverdens lækkerier.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar